Over Linda

Linda van der Stam - arbeidsrecht

Dit is Linda van der Stam

Ik ben geboren en opgeleid in Rotterdam.  Mijn praktische opleiding als jurist is begonnen bij het kantongerecht Rotterdam waar ik 2 jaar als griffier heb gewerkt.

Ik ben bij het advocatenkantoor AKD opgeleid tot advocaat (5 jaar gewerkt) en ook daar heb ik mij in het arbeidsrecht verder kunnen ontwikkelen.

Maar het ondernemerschap trok en in 1992 heb ik mij aangesloten bij een advocatenmaatschap in Haarlem. Ruim 12 jaar heb ik mij daar bijna uitsluitend met arbeidsrecht beziggehouden, bij grote en kleine ondernemingen en uiteraard voor werknemers.

Mijn grote liefde bracht een onderbreking; wij hebben samen bijna 10 jaar een Bed & Breakfast gerund in Frankrijk en dat was ook echt een heerlijke periode.

We zijn alweer bijna 10 jaar terug in Nederland en al die tijd werk ik weer in die praktijk die het meest bij mij past: het arbeidsrecht. Dit keer solo, omdat ik geen tijd wil verspillen aan “het jasje” maar alle tijd wil besteden aan de inhoud. Ik ben direct bereikbaar en houd ervan met cliënten te sparren en zo tot een oplossing te komen.

Mijn levenservaring zorgt er inmiddels voor dat ik goed ben geworden in het oplossen van conflicten, daarom treed ik ook wel op als mediator.

Door de jaren heen hebben werkgevers mij steeds vaker gevraagd als HR-adviseur, al dan niet interim, aan het bedrijf verbonden te blijven. Ook hierbij voel ik mij als een vis in het water. Ik leer het bedrijf en de medewerkers graag kennen zodat ik kan meedenken over de juiste oplossingen, die voor elke bedrijf c.q. branche uiteraard anders zijn.

Inmiddels ben ik ook gespecialiseerd in arbeidsrechtelijks vraagstukken in de fysiotherapiepraktijk. Wie die praktijk kent weet dat het daar anders toe gaat dan het “gewone” bedrijfsleven. Er is nog steeds geen cao voor de sector waardoor vele praktijken geheel ‘eigen’ oplossingen hebben die vaak, als het tot een geschil komt, tot vele juridische vragen leiden en dus tot onzekerheid. Ik pleit voor oplossingen die duidelijk zijn; zelfs in deze sector is dat mogelijk.

Ik werk vanuit de regio Apeldoorn vanzelfsprekend door het gehele land.

“Voor een bedrijf is het gunstig als een HR-adviseur ook jurist is. Ik heb veel gerechtelijke procedures meegemaakt. Weet wat de consequenties zijn van bepaalde keuzes. Ondersteun daarom ook graag HR-afdelingen.” 

Linda van der Stam – Arbeidsrecht Van der Stam